VICTOR MANUEL
PALACIOS MACIAS
Catedrático de Universidad
Publicaciones (81) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a
2023
-
New types of organic wines with Pedro Ximenez variety grown in the Marco de Jerez Sherry region
BIO Web of Conferences
-
Physiological, Enological and Agronomic Characterization of Pedro Ximénez Grapevine Cultivar under Organic Farming in a Warm Climate Zone
Agronomy, Vol. 13, Núm. 7
-
The Impact of Sea Urchin as an Ingredient on the Physicochemical, Microbiological, and Sensory Properties of Fish Sauce Fermentation
Foods, Vol. 12, Núm. 21
-
The Use of Overripe Grapes and Their Skins for Naturally Sweet Wines Production in a Warm Climate Zone
Agronomy, Vol. 13, Núm. 11
-
Winegrowing strategies for adapting to climate change in a warm climate zone
BIO Web of Conferences
2022
-
Analysis of compounds with oenological interest in somatic variants of grapevines
Horticulturae, Vol. 8, Núm. 1
-
Earthen pond to fork: the journey of the sea lettuce from the bay of Cádiz to the consumer´s plate
SeaWheat Conference 2022
-
Haciendo garum: Diez años de arqueología experimental
Andalucía en la historia, Núm. 76, pp. 48-50
-
Polen de abeja multifloral: Evaluación de un nuevo nutriente en la fermentación alcohólica de los vinos
ACE: Revista de enología, Núm. 189
-
Volatile Composition and Sensory Characterisation of Dry White Wines Made with Overripe Grapes by Means of Two Different Techniques
Foods, Vol. 11, Núm. 4
2021
-
A comparative study on volatile compounds and sensory profile of white and red wines elaborated using bee pollen versus commercial activators
Foods, Vol. 10, Núm. 5
-
Effect of different cooking methods on sea lettuce (Ulva rigida) volatile compounds and sensory properties
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 101, Núm. 3, pp. 970-980
-
Effect of grape over-ripening and its skin presence on white wine alcoholic fermentation in a warm climate zone
Foods, Vol. 10, Núm. 7
-
Freshness quality and shelf life evaluation of the seaweed Ulva rigida through physical, chemical, microbiological, and sensory methods
Foods, Vol. 10, Núm. 1
-
Influence of different vinification techniques on volatile compounds and the aromatic profile of palomino fino wines
Foods, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-22
-
Influence of the presence of grape skins during white wine alcoholic fermentation
Agronomy, Vol. 11, Núm. 3
2020
-
Arqueología experimental en Baelo Claudia: del laboratorio al yacimiento
Baelo Claudia y los secretos del Garum: atunes, ballenas, ostras, sardinas y otros recursos marinos en la cadena operativa haliéutica romana (Servicio de Publicaciones), pp. 178-193
-
Avances en la recuperación tecnológica del garum romano: pruebas de envejecimiento en ánforas
Baelo Claudia y los secretos del Garum: atunes, ballenas, ostras, sardinas y otros recursos marinos en la cadena operativa haliéutica romana (Servicio de Publicaciones), pp. 158-177
-
Baelo Claudia y los secretos del Garum: atunes, ballenas, ostras, sardinas y otros recursos marinos en la cadena operativa haliéutica romana
ed. lit.
Servicio de Publicaciones
-
Baelo Claudia, el garum y las exposiciones arqueológicas
Baelo Claudia y los secretos del Garum: atunes, ballenas, ostras, sardinas y otros recursos marinos en la cadena operativa haliéutica romana (Servicio de Publicaciones), pp. 16-25