MARIA DE LAS MERCEDES
VAZQUEZ ESPINOSA
Profesora Sustituta Interina
CEFERINO ADRIAN
CARRERA FERNANDEZ
Profesor Titular de Universidad
Publicaciones en las que colabora con CEFERINO ADRIAN CARRERA FERNANDEZ (23)
2023
-
Application of Direct Thermal Desorption–Gas Chromatography–Mass Spectrometry for Determination of Volatile and Semi-Volatile Organosulfur Compounds in Onions: A Novel Analytical Approach
Pharmaceuticals, Vol. 16, Núm. 5
-
Determination of Caffeoylquinic Acids Content by UHPLC in Scolymus hispanicus Extracts Obtained through Ultrasound-Assisted Extraction
Plants, Vol. 12, Núm. 12
-
Determination of Gingerols and Shogaols Content from Ginger (Zingiber officinale Rosc.) through Microwave-Assisted Extraction
Agronomy, Vol. 13, Núm. 9
-
Enhancing Anthocyanin Extraction from Wine Lees: A Comprehensive Ultrasound-Assisted Optimization Study
Antioxidants, Vol. 12, Núm. 12
-
Optimization of an Ultrasound-Assisted Extraction Method for the Extraction of Gingerols and Shogaols from Ginger (Zingiber officinale)
Agronomy, Vol. 13, Núm. 7
2022
-
Desarrollo y optimización de la extracción individual y simultánea de compuestos bioactivos (TPC y TA) en aronia negra
XLIV JORNADAS DE VITIVICULTURA Y ENOLOGÍA TIERRA DE BARROS. IV Congreso Agroalimentario de Extremadura
-
Desarrollo y optimización de un método de extracción asistida por ultrasonidos para la obtención de las antocianinas presentes en bulbos de cebolla roja
XLIV JORNADAS DE VITIVICULTURA Y ENOLOGÍA TIERRA DE BARROS. IV Congreso Agroalimentario de Extremadura
-
Determinación y cuantificación de los compuestos de azufre volátiles implicados en el carácter pungente en la cebolla empleando la desorción térmica acoplada a la cromatografía de gases y espectrometría de masas (TD-GC-MS)
XVII Reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2022)
-
Extraction of Antioxidant Compounds from Onion Bulb (Allium cepa L.) Using Individual and Simultaneous Microwave-Assisted Extraction Methods
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 5
-
Optimización de la extracción asistida por ultrasonidos para la determinación de la capacidad antioxidante del pimiento Biquinho
XVII Reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2022)
-
Optimization of a Microwave Assisted Extraction Method for Maximum Flavonols and Antioxidant Activity of Onion Extracts
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 12
-
Ultrasound-Assisted Extraction of Betalains from Opuntia Fruit Pulp of Different Color Varieties
Agronomy, Vol. 12, Núm. 11
2021
-
Development of a rapid UHPLC-PDA method for the simultaneous quantification of flavonol contents in onions (Allium cepa L.)
Pharmaceuticals, Vol. 14, Núm. 4
-
Development of optimized ultrasound-assisted extraction methods for the recovery of total phenolic compounds and anthocyanins from onion bulbs
Antioxidants, Vol. 10, Núm. 11
-
Flavonol composition and antioxidant activity of onions (Allium cepa l.) based on the development of new analytical ultrasound‐assisted extraction methods
Antioxidants, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-22
2020
2019
-
Assessment of ultrasound assisted extraction as an alternative method for the extraction of anthocyanins and total phenolic compounds from maqui berries (Aristotelia chilensis (Mol.) Stuntz)
Agronomy, Vol. 9, Núm. 3
-
Ultrasound-assisted extraction of two types of antioxidant compounds (TPC and TA) from black chokeberry (Aronia melanocarpa L.): Optimization of the individual and simultaneous extraction methods
Agronomy, Vol. 9, Núm. 8
2018
-
Comparativa de la optimización de técnicas de extracción y análisis de compuestos bioactivos en la superfruta chilena (Aristotelia Chilensis (mol.) Stuntz)
XVI reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2018)
-
Extracción asistida por ultrasonidos de capsinoides en pimientos
XVI reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2018)