Joves i benestarsituació i satisfacció personal, acadèmica i laboral

  1. Belén Pascual Barrio 1
  2. Joan Amer Fernández 1
  3. Victòria Quesada Serra 1
  1. 1 Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques; Universitat de les Illes Balears
Revista:
Anuari de la Joventut de les Illes Balears

ISSN: 2605-5139

Any de publicació: 2018

Número: 2018

Pàgines: 387-406

Tipus: Article

Altres publicacions en: Anuari de la Joventut de les Illes Balears

Resum

Al capítol s’analitza la situació i satisfacció personal del jovent de les Balears, en relació amb quatre àmbits de la seva vida quotidiana: situació residencial, relacions afectivosexuals, estudis i treball. El jovent enquestat està relativament satisfet en les diferents àrees de la seva vida. Els aspectes en què es troben més satisfets són la salut, la família, la capacitat de prendre les pròpies decisions, les amistats i la llibertat de la qual disposen en la seva vida quotidiana. Els aspectes amb què mostren una menor satisfacció són la situació econòmica i la feina, seguit dels estudis i del temps lliure de què disposen. Així i tot, gairebé la totalitat de les persones entrevistades considera que els estudis els satisfan personalment; també, encara que en menor mesura, mostren acord amb el fet que les persones amb majors nivells d’estudis tenen millors oportunitats d’aconseguir bones feines. En el cas del jovent que ja no està estudiant, les causes principals que els varen dur a deixar els estudis varen ser temes laborals o de necessitat econòmica. De fet, l’accés a la feina és ràpid des del punt de vista temporal i relativament freqüent en l’època d’estudiant.

Referències bibliogràfiques

  • Amer, J. (2011). Educación y sociedad turística en Baleares. Las políticas públicas educativas ante el impacto de la economía de servicios turísticos en el abandono escolar. Investigaciones Turísticas, 2, 66-81.
  • Ballester, L. et al. (1997). Estudi sociològic sobre els joves de les Illes Balears. Palma: Direcció General de Joventut i Família, Govern de les Illes Balears.
  • Bauman, Z. (2003). Amor líquido. Madrid: FCE.
  • Benedicto, J. (2017.) Informe Juventud en España 2016. Madrid: Instituto de la Juventud.
  • Calero, J. (2006). Desigualdades tras la educación obligatoria: nuevas evidencias. Madrid: Fundación Alternativas, Documento de trabajo 83/2006.
  • González, J., Rullan, O. i Vives-Miró, S. (2018) Geografies de la despossessió d’habitatge a través de la crisi. Barcelona: Icaria.
  • Murray, I. Yrigoy, I, Blázquez-Salom, M. (2017). The role of crises in the production, destruction and restructuring of tourist spaces. The case of the Balearic Islands. Investigaciones Turísticas, 13, 1-29.
  • Riera, A. (dir.) (2009). Llibre Blanc del Turisme a les Illes Balears. Palma: Universitat de les Illes Balears
  • Sennett, R. (2005). La corrosión del carácter. Las consecuencias personales del trabajo en el nuevo capitalismo. Barcelona: Anagrama.
  • Standing, G. (2016). The precariat dilema. In Y. Cooper (ed.), Changing Work: Progressive Ideas for the Modern World of Work. London: Fabian Society, p. 25-31.