Experimental studies on growth and survival in Atlantic bluefin tuna (Thunnus thynnus) and Atlantic bonito (Sarda sarda) larvaeeffects of light, food availability and temperature on their physiology and behavior

  1. Blanco Rodríguez, Edurne
Dirigida per:
  1. Arild Folkvord Director/a
  2. Aurelio Ortega Director/a
  3. Patricia Reglero Barón Director/a

Universitat de defensa: Universitat de les Illes Balears

Fecha de defensa: 29 de de novembre de 2018

Tribunal:
  1. Antonio Medina Guerrero President
  2. Raúl Laiz Carrión Secretari/ària
  3. Mónica Beatriz Betancor Quintana Vocal

Tipus: Tesi

Resum

Comprendre allò que determina el creixement i la supervivència dels individus, particularment durant l'etapa larval, és de crucial importància ja que determinarà la variabilitat del reclutament o el nombre de supervivents que assoliran l'etapa juvenil. La tonyina (Thunnus thynnus) i el bonítol (Sarda sarda) són de gran importància ecològica ja que es troben a la part alta de la cadena tròfica, són objectiu d'algunes de les pesqueres més importants del món i tenen una influència fonamental en l'estructura i funció de les comunitats marines. A més, són les dues úniques espècies d’escòmbrids de la mar Mediterrània que han estat cultivades amb èxit en captivitat. Tanmateix, a causa del nostre gran desconeixement sobre el seu desenvolupament durant l'estadi larval, el cultiu de les dues és una tasca molt complicada on existeixen una gran quantitat de problemes que encara estan sense resoldre. La present tesi té com a objectiu millorar el coneixement actual sobre el creixement i la supervivència larval de la tonyina i del bonítol sota diferents condicions de llum, alimentació i temperatura, amb especial èmfasi en la seva etapa d'alimentació piscívora. Els resultats s'han obtingut mitjançant experiments de laboratori (Capítols 3-6) i resultats combinats de camp i de laboratori (Capítol 7). El primer capítol ofereix una introducció al tema d'estudi. El capítol 2 desenvolupa el material i mètodes utilitzat al llarg de la tesi. En el capítol 3 es mostren les diferències de creixement durant els primers dies de vida de la tonyina i del bonítol. La condició nutricional mesurada com la relació ARN:ADN no va explicar les diferències entre els diferents estadis de desenvolupament en larves sota les mateixes condicions de cultiu. El Capítol 4 examina l'espectre de talla larval més vulnerable a la manipulació a l'inici de la piscivoria. Aquest és un aspecte important ja que és ben sabut que la mortalitat durant l'etapa larval és selectiva per la grandària. L'efecte d'un canvi en el règim d'alimentació, d'una alimentació contínua a una intermitent durant l'etapa piscívora, en el creixement i supervivència larval es va explorar en el capítol 5. En el capítol 6, es van mesurar els costos metabòlics de les larves en condicions de llum i foscor. L'efecte de la temperatura en la distribució vertical de les larves de les dues espècies es va analitzar en el capítol 7 mitjançant una anàlisi comparativa d'individus mostrejats a la mar a diferents profunditats i al laboratori en columnes experimentals. Els resultats suggereixen que la distribució vertical de la tonyina i del bonítol es troba limitada espacialment a les capes superficials més càlides causa de la seva tolerància tèrmica. Els resultats de la present tesi demostren la importància de l'estudi de l'etapa larval de les dues espècies, etapa fins ara àmpliament desconeguda. Les característiques de la tonyina i del bonítol són molt diferents a les d'altres espècies d'aigües fredes comunament estudiades com són l'arengada, el bacallà i el salmó, per a les quals s'han realitzat una gran quantitat d'estudis experimentals al llarg dels anys. Els resultats presentats en aquesta tesi demostren la necessitat d'utilitzar els experiments de laboratori per ampliar el coneixement sobre els processos que afecten el creixement i la supervivència larvària, i obtenir així informació difícil d'obtenir mitjançant mostrejos en el medi marí. A més, la combinació d'estudis de camp i experimentals proporcionen una visió més completa dels processos que impulsen a aquestes espècies i als seus ecosistemes.