Publicaciones en las que colabora con Emma Cantos Villar (18)

2023

  1. Elaboración de vino blanco sin anhídrido sulfuroso, un desafío para la industria enológica

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extramadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  2. Empleo de disolventes eutécticos profundos como alternativas para la extracción de polifenoles presentes en la madera de poda de diferentes especies/subespecies de "Vitis"

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extramadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  3. Estudio comparativo de aminoácidos y aminas biógenas presentes en el mosto de ocho variedades de uva blanca y tinta cultivadas en clima cálido durante tres años

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extramadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  4. Grapevine shoots extract as an alternative to SO2 in rosé wines. A double approach: Classical measurements and 1H NMR metabolomics

    Food Control, Vol. 152

  5. Stilbenes as a sustainable alternative to sulfur dioxide in wines

    BIO Web of Conferences

  6. Sulfur dioxide-free Verdejo wines through the use of a pure stilbene extract: exploring possible synergistic effect with glutathione

    Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 103, Núm. 3, pp. 1152-1160

2013

  1. Ultrasound-assisted extraction of stilbenoids from grape stems

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 51, pp. 12549-12556

2011

  1. Direct liquid chromatography method for the simultaneous quantification of hydroxytyrosol and tyrosol in red wines

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59, Núm. 21, pp. 11683-11689

  2. Microwave assisted extraction of anthocyanins from grape skins

    Food Chemistry, Vol. 124, Núm. 3, pp. 1238-1243

2010

  1. Induction of stilbenes in grapes by UV-C: Comparison of different subspecies of Vitis

    Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 11, Núm. 1, pp. 231-238

2009

  1. Phenolic characterisation of red grapes autochthonous to Andalusia

    Food Chemistry, Vol. 112, Núm. 4, pp. 949-955