Emma
Cantos Villar
Publicaciones en las que colabora con Emma Cantos Villar (18)
2024
2023
-
Elaboración de vino blanco sin anhídrido sulfuroso, un desafío para la industria enológica
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extramadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Empleo de disolventes eutécticos profundos como alternativas para la extracción de polifenoles presentes en la madera de poda de diferentes especies/subespecies de "Vitis"
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extramadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Estudio comparativo de aminoácidos y aminas biógenas presentes en el mosto de ocho variedades de uva blanca y tinta cultivadas en clima cálido durante tres años
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extramadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Grapevine shoots extract as an alternative to SO2 in rosé wines. A double approach: Classical measurements and 1H NMR metabolomics
Food Control, Vol. 152
-
Stilbenes as a sustainable alternative to sulfur dioxide in wines
BIO Web of Conferences
-
Sulfur dioxide-free Verdejo wines through the use of a pure stilbene extract: exploring possible synergistic effect with glutathione
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 103, Núm. 3, pp. 1152-1160
2022
-
Wood Waste from Fruit Trees: Biomolecules and Their Applications in Agri-Food Industry
Biomolecules, Vol. 12, Núm. 2
2021
-
Wine polyphenol content and its influence on wine quality and properties: A review
Molecules, Vol. 26, Núm. 3
2020
-
Comparative analysis of stilbene concentration in grapevine shoots of thirteen Vitis during a three-year study
Industrial Crops and Products, Vol. 156
-
Estudio comparativo de los estilbenos presentes en la madera de poda de diferentes especies/subespecies de vitis durante tres años
XLII Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros
-
Grapevine cane extracts: Raw plant material, extraction methods, quantification, and applications
Biomolecules, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1-33
2013
-
Ultrasound-assisted extraction of stilbenoids from grape stems
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 51, pp. 12549-12556
2011
-
Direct liquid chromatography method for the simultaneous quantification of hydroxytyrosol and tyrosol in red wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59, Núm. 21, pp. 11683-11689
-
Microwave assisted extraction of anthocyanins from grape skins
Food Chemistry, Vol. 124, Núm. 3, pp. 1238-1243
2010
-
Induction of stilbenes in grapes by UV-C: Comparison of different subspecies of Vitis
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 11, Núm. 1, pp. 231-238
2009
-
Phenolic characterisation of red grapes autochthonous to Andalusia
Food Chemistry, Vol. 112, Núm. 4, pp. 949-955