Instituto de Investigación Vitivinícola y Agroalimentaria (IVAGRO)
Instituto de investigación
Emma
Cantos Villar
Publicaciones en las que colabora con Emma Cantos Villar (28)
2024
-
Elaboración de inoculantes microbianos complejos para regenerar los suelos agrícolas
Vida rural, Núm. 550, pp. 40-46
-
Nature-based strategies to regenerate the functioning and biodiversity of vineyards
Journal of Sustainable Agriculture and Environment, Vol. 3, Núm. 1
-
Sustainable extraction of polyphenols from vine shoots using deep eutectic solvents: Influence of the solvent, Vitis sp., and extraction technique
Talanta, Vol. 267
-
Variety and year: Two key factors on amino acids and biogenic amines content in grapes
Food Research International, Vol. 175
2023
-
Elaboración de vino blanco sin anhídrido sulfuroso, un desafío para la industria enológica
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Empleo de disolventes eutécticos profundos como alternativas para la extracción de polifenoles presentes en la madera de poda de diferentes especies/subespecies de "Vitis"
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Estudio comparativo de aminoácidos y aminas biógenas presentes en el mosto de ocho variedades de uva blanca y tinta cultivadas en clima cálido durante tres años
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Grapevine shoots extract as an alternative to SO2 in rosé wines. A double approach: Classical measurements and 1H NMR metabolomics
Food Control, Vol. 152
-
Stilbenes as a sustainable alternative to sulfur dioxide in wines
BIO Web of Conferences
-
Sulfur dioxide-free Verdejo wines through the use of a pure stilbene extract: exploring possible synergistic effect with glutathione
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 103, Núm. 3, pp. 1152-1160
2022
-
"Suelos Vivos": Regenerando la vida de los suelos de viñedos gaditanos
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
-
Desarrollo de inoculantes microbianos mediante fermentación en fase sólida para acelerar la transición ecológica de los viñedos
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
-
Wood Waste from Fruit Trees: Biomolecules and Their Applications in Agri-Food Industry
Biomolecules, Vol. 12, Núm. 2
2021
-
Development and characterization of a pure stilbene extract from grapevine shoots for use as a preservative in wine
Food Control, Vol. 121
-
Identificación de las levaduras responsables de la fermentación alcohólica de los mostos de variedades autóctonas andaluzas
XLIII Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros ; III Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 7 de mayo de 2021
-
Impact of Sequential Inoculation with the Non- Saccharomyces T. delbrueckii and M. pulcherrima Combined with Saccharomyces cerevisiae Strains on Chemicals and Sensory Profile of Rosé Wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 69, Núm. 5, pp. 1598-1609
-
Wine polyphenol content and its influence on wine quality and properties: A review
Molecules, Vol. 26, Núm. 3
2020
-
Comparative analysis of stilbene concentration in grapevine shoots of thirteen Vitis during a three-year study
Industrial Crops and Products, Vol. 156
-
Estudio comparativo de los estilbenos presentes en la madera de poda de diferentes especies/subespecies de vitis durante tres años
XLII Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros
-
Grapevine cane extracts: Raw plant material, extraction methods, quantification, and applications
Biomolecules, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1-33