Instituto de Investigación Vitivinícola y Agroalimentaria (IVAGRO)
Instituto de investigación
Z.
Piñeiro
Publicaciones en las que colabora con Z. Piñeiro (20)
2024
-
Application of microwaves during the winemaking of Garnacha grapes grown in a warm climate: effects on the final wine
European Food Research and Technology, Vol. 250, Núm. 6, pp. 1667-1682
2023
2022
-
Effects from the Freezing of Either Whole or Crushed Grapes on the Volatile Compounds Contents in Muscat Wines
Foods, Vol. 11, Núm. 12
-
Microwave-assisted extraction of non-coloured phenolic compounds from grape cultivars
European Food Research and Technology, Vol. 248, Núm. 7, pp. 1883-1901
2021
2020
-
Optimización y validación de un método de análisis de compuestos fenólicos en uvas mediante cromatografía líquida de ultra-alta eficacia (uhplc-pda-fl)
XLI Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros
2018
-
Optimización y validación de un método de análisis de compuestos fenólicos en uvas mediante cromatografía líquida de ultra-eficacia (uHPLC-DAD-FL)”
XVI reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2018)
2017
-
Microwave-assisted extraction of stilbenes from woody vine material
Food and Bioproducts Processing, Vol. 103, pp. 18-26
2016
-
Ultrasound-assisted extraction of stilbenes from grape canes
Molecules, Vol. 21, Núm. 6
2013
-
Extraction of natural products: Principles and fundamental aspects
RSC Green Chemistry, pp. 58-88
-
Ultrasound-assisted extraction of stilbenoids from grape stems
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 51, pp. 12549-12556
2012
-
Evolution of grape seed flavan-3-ols during ripening of different grape cultivars
International Journal of Food Science and Technology, Vol. 47, Núm. 1, pp. 40-46
2011
-
Direct liquid chromatography method for the simultaneous quantification of hydroxytyrosol and tyrosol in red wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59, Núm. 21, pp. 11683-11689
2006
-
Characterisation of volatile fraction of monovarietal wines: Influence of winemaking practices
Analytica Chimica Acta, Vol. 563, Núm. 1-2 SPEC. ISS., pp. 165-172
-
Determination of trans-resveratrol in grapes by pressurised liquid extraction and fast high-performance liquid chromatography
Journal of Chromatography A, Vol. 1110, Núm. 1-2, pp. 61-65
2004
-
Aplicación de la EFP-EFS (extracción con fluidos presurizados acoplada con extracción en fase sólida) al seguimiento de la maduración de uvas
XXV Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros: Cultural Santa Ana, Centro Universitario, Almendralejo, del 5 al 9 de mayo de 2003
-
Determination of catechins by means of extraction with pressurized liquids
Journal of Chromatography A
-
Determination of terpenoids in wines by solid phase extraction and gas chromatography
Analytica Chimica Acta
2002
-
In-line pressurized-fluid extraction-solid-phase extraction for determining phenolic compounds in grapes
Journal of Chromatography A, Vol. 968, Núm. 1-2, pp. 1-6
2001
-
Stability of phenolic compounds during extraction with superheated solvents
Journal of Chromatography A, Vol. 921, Núm. 2, pp. 169-174