JUAN
GOMEZ BENITEZ
Chercheur dans le période 1991-2018
Publications dans lesquelles il/elle collabore avec JUAN GOMEZ BENITEZ (18)
2023
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Influence of Prefermentative Cold Maceration on the Chemical and Sensory Properties of Red Wines Produced in Warm Climates
Processes, Vol. 11, Núm. 2
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Influence of alcohol content reduction in biologically aged wines on their physical-chemical and sensory characteristics. First results
BIO Web of Conferences
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Influence of treatment with chelating-Type ion exchange resins on the physical-chemical and sensory characteristics of aged wine vinegars
BIO Web of Conferences
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Production of low alcohol wines with biological ageing in the south of Spain. Current results and future perspectives
BIO Web of Conferences
2018
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Benchmarking laboratory-scale pomegranate vinegar against commercial wine vinegars: antioxidant activity and chemical composition
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 12, pp. 4749-4758
2015
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Chemical modeling for pH prediction of acidified musts with gypsum and tartaric acid in warm regions
Food Chemistry, Vol. 168, pp. 218-224
2014
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Puesta a punto de una novedosa metodología de enseñanza a distancia de cata de vinos en la Universidad de Cádiz
Panorama actual en la docencia universitaria (Educación), pp. 219-223
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The influence of ripeness grade on the composition of musts and wines from Vitis vinifera cv. Tempranillo grown in a warm climate
Food Research International, Vol. 64, pp. 432-438
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Una experiencia integral de enseñanza-aprendizaje de la comunicación del vino en la universidad de Cádiz
Contenidos innovadores en la universidad actual (Mc Graw Hill Education), pp. 349-362
2012
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Applications of ion exchangers in alcohol beverage industry
Ion Exchange Technology II: Applications (Springer Netherlands), pp. 97-107
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Tartrate stabilization of wines
Trends in Food Science and Technology
2004
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Characterization, control and improvement of the cold treatment of Sherry wines
Food Control, Vol. 15, Núm. 2, pp. 111-116
2003
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Comparison of electrodialysis and cold treatment on an industrial scale for tartrate stabilization of sherry wines
Journal of Food Engineering, Vol. 58, Núm. 4, pp. 373-378
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Prediction of tartrate stability of sherry wines by a conductimetric system with rapid response
Food Chemistry, Vol. 81, Núm. 3, pp. 457-462
2002
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El intercambio protónico en la estabilización tartárica de los vinos de Jerez
XXIII Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros: [celebradas en] Almendralejo del 7 al 11 de mayo de 2001
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Industrial development of proton exchange for tartrate stabilization of sherry wines
European Food Research and Technology, Vol. 214, Núm. 5, pp. 418-422
2001
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Estabilización tartárica de los vinos de Jerez por electrodiálisis
Entre la tradición y la innovación
2000
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La enología: hito en el desarrollo de la tecnología de los alimentos, enfoques actuales
La provincia de Cádiz: investigación y desarrollo. Actualidad política, económica y científica de la provincia de Cádiz (Servicio de Publicaciones), pp. 119-132