Publicaciones (56) Publicaciones de MARIA DE LAS MERCEDES VAZQUEZ ESPINOSA

2024

  1. Desarrollo y optimización de un método Novedoso para la determinación de compuestos organosulfurados volátiles y semivolátiles en cebollas

    XLV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; V Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 2 al 5 de mayo de 2023

  2. Enhancing Competency-Based Education in Instrumental Analysis: A Novel Approach Using High-Performance Liquid Chromatography for Real-World Problem Solving

    Education Sciences, Vol. 14, Núm. 5

  3. Optimización de la extracción de los compuestos fenólicos presentes en la cebada y determinación de su capacidad antioxidante

    XLV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; V Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 2 al 5 de mayo de 2023

2023

  1. Application of Direct Thermal Desorption–Gas Chromatography–Mass Spectrometry for Determination of Volatile and Semi-Volatile Organosulfur Compounds in Onions: A Novel Analytical Approach

    Pharmaceuticals, Vol. 16, Núm. 5

  2. Capsaicinoid Content in the Pericarp and Placenta of Bolilla Peppers (Capsicum annuum L.) throughout the Ripening of the Fruit at Two Different Stages of Plant Maturation

    Agronomy, Vol. 13, Núm. 2

  3. Comparison between Ultrasound- and Microwave-Assisted Extraction Methods to Determine Phenolic Compounds in Barley (Hordeum vulgare L.)

    Foods, Vol. 12, Núm. 14

  4. Desarrollo y optimización de la extracción individual y simultánea de compuestos bioactivos (TPC y TA) en aronia negra

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  5. Desarrollo y optimización de un método de extracción asistida por ultrasonidos para la obtención de las antocianinas presentes en bulbos de cebolla roja

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  6. Determination of Caffeoylquinic Acids Content by UHPLC in Scolymus hispanicus Extracts Obtained through Ultrasound-Assisted Extraction

    Plants, Vol. 12, Núm. 12

  7. Determination of Gingerols and Shogaols Content from Ginger (Zingiber officinale Rosc.) through Microwave-Assisted Extraction

    Agronomy, Vol. 13, Núm. 9

  8. Enhancing Anthocyanin Extraction from Wine Lees: A Comprehensive Ultrasound-Assisted Optimization Study

    Antioxidants, Vol. 12, Núm. 12

  9. Novel Method Based on Ion Mobility Spectrometry Combined with Machine Learning for the Discrimination of Fruit Juices

    Foods, Vol. 12, Núm. 13

  10. Optimization of an Ultrasound-Assisted Extraction Method for the Extraction of Gingerols and Shogaols from Ginger (Zingiber officinale)

    Agronomy, Vol. 13, Núm. 7

  11. The effect of ripening on the capsaicinoids composition of Jeromin pepper (Capsicum annuum L.) at two different stages of plant maturity

    Food Chemistry, Vol. 399