Publications by the researcher in collaboration with ANA VELASCO GONZALEZ DE PEREDO (57)

2024

  1. Desarrollo y optimización de un método Novedoso para la determinación de compuestos organosulfurados volátiles y semivolátiles en cebollas

    XLV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; V Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 2 al 5 de mayo de 2023

  2. Enhancing Competency-Based Education in Instrumental Analysis: A Novel Approach Using High-Performance Liquid Chromatography for Real-World Problem Solving

    Education Sciences, Vol. 14, Núm. 5

  3. Optimización de la extracción de los compuestos fenólicos presentes en la cebada y determinación de su capacidad antioxidante

    XLV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; V Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 2 al 5 de mayo de 2023

  4. Profiling of Organosulfur Compounds in Onions: A Comparative Study between LC-HRMS and DTD-GC-MS

    Chemosensors, Vol. 12, Núm. 7

2023

  1. Application of Direct Thermal Desorption–Gas Chromatography–Mass Spectrometry for Determination of Volatile and Semi-Volatile Organosulfur Compounds in Onions: A Novel Analytical Approach

    Pharmaceuticals, Vol. 16, Núm. 5

  2. Capsaicinoid Content in the Pericarp and Placenta of Bolilla Peppers (Capsicum annuum L.) throughout the Ripening of the Fruit at Two Different Stages of Plant Maturation

    Agronomy, Vol. 13, Núm. 2

  3. Desarrollo y optimización de la extracción individual y simultánea de compuestos bioactivos (TPC y TA) en aronia negra

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  4. Desarrollo y optimización de un método de extracción asistida por ultrasonidos para la obtención de las antocianinas presentes en bulbos de cebolla roja

    XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022

  5. Determination of Gingerols and Shogaols Content from Ginger (Zingiber officinale Rosc.) through Microwave-Assisted Extraction

    Agronomy, Vol. 13, Núm. 9

  6. Evolution of Compounds and Characteristics of Crops during Ripening and after Harvest

    Agronomy

  7. Optimization of an Ultrasound-Assisted Extraction Method for the Extraction of Gingerols and Shogaols from Ginger (Zingiber officinale)

    Agronomy, Vol. 13, Núm. 7

  8. Rapid and Automated Method for Detecting and Quantifying Adulterations in High-Quality Honey Using Vis-NIRs in Combination with Machine Learning

    Foods, Vol. 12, Núm. 13

  9. The effect of ripening on the capsaicinoids composition of Jeromin pepper (Capsicum annuum L.) at two different stages of plant maturity

    Food Chemistry, Vol. 399

2022

  1. Desarrollo y optimización de la extracción individual y simultánea de compuestos bioactivos (TPC y TA) en aronia negra

    XLIV JORNADAS DE VITIVICULTURA Y ENOLOGÍA TIERRA DE BARROS. IV Congreso Agroalimentario de Extremadura

  2. Desarrollo y optimización de un método de extracción asistida por ultrasonidos para la obtención de las antocianinas presentes en bulbos de cebolla roja

    XLIV JORNADAS DE VITIVICULTURA Y ENOLOGÍA TIERRA DE BARROS. IV Congreso Agroalimentario de Extremadura

  3. Determinación y cuantificación de los compuestos de azufre volátiles implicados en el carácter pungente en la cebolla empleando la desorción térmica acoplada a la cromatografía de gases y espectrometría de masas (TD-GC-MS)

    XVII Reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2022)

  4. Extraction of Antioxidant Compounds from Onion Bulb (Allium cepa L.) Using Individual and Simultaneous Microwave-Assisted Extraction Methods

    Antioxidants, Vol. 11, Núm. 5

  5. Microwave-assisted extraction of non-coloured phenolic compounds from grape cultivars

    European Food Research and Technology, Vol. 248, Núm. 7, pp. 1883-1901

  6. Optimización de la extracción asistida por ultrasonidos para la determinación de la capacidad antioxidante del pimiento Biquinho

    XVII Reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2022)

  7. Optimization of a Microwave Assisted Extraction Method for Maximum Flavonols and Antioxidant Activity of Onion Extracts

    Antioxidants, Vol. 11, Núm. 12