Publicaciones en las que colabora con ESTRELLA ESPADA BELLIDO (56)

2022

  1. Determinación y cuantificación de los compuestos de azufre volátiles implicados en el carácter pungente en la cebolla empleando la desorción térmica acoplada a la cromatografía de gases y espectrometría de masas (TD-GC-MS)

    XVII Reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2022)

  2. Essential Mineral Content (Fe, Mg, P, Mn, K, Ca, and Na) in Five Wild Edible Species of Lactarius Mushrooms from Southern Spain and Northern Morocco: Reference to Daily Intake

    Journal of Fungi, Vol. 8, Núm. 12

  3. Exposure to Essential and Toxic Elements via Consumption of Agaricaceae, Amanitaceae, Boletaceae, and Russulaceae Mushrooms from Southern Spain and Northern Morocco

    Journal of Fungi, Vol. 8, Núm. 5

  4. Extraction of Antioxidant Compounds from Onion Bulb (Allium cepa L.) Using Individual and Simultaneous Microwave-Assisted Extraction Methods

    Antioxidants, Vol. 11, Núm. 5

  5. Optimización de la extracción asistida por ultrasonidos para la determinación de la capacidad antioxidante del pimiento Biquinho

    XVII Reunión del Grupo Regional Andaluz de la Sociedad Española de Química Analítica (GRASEQA 2022)

  6. Optimization of a Microwave Assisted Extraction Method for Maximum Flavonols and Antioxidant Activity of Onion Extracts

    Antioxidants, Vol. 11, Núm. 12

  7. Toxic elements and trace elements in Macrolepiota procera mushrooms from southern Spain and northern Morocco

    Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 108

  8. Ultrasound-Assisted Extraction of Total Phenolic Compounds and Antioxidant Activity in Mushrooms

    Agronomy, Vol. 12, Núm. 8

2021

  1. Development of a rapid UHPLC-PDA method for the simultaneous quantification of flavonol contents in onions (Allium cepa L.)

    Pharmaceuticals, Vol. 14, Núm. 4

  2. Development of a rapid and accurate UHPLC-PDA-FL method for the quantification of phenolic compounds in grapes

    Food Chemistry, Vol. 334

  3. Development of optimized ultrasound-assisted extraction methods for the recovery of total phenolic compounds and anthocyanins from onion bulbs

    Antioxidants, Vol. 10, Núm. 11

  4. Evolución del contenido de capsaicinoides durante el desarrollo del fruto en dos estados de madurez de la planta del pimiento Jeromín

    XLIII Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros ; III Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 7 de mayo de 2021

  5. Flavonol composition and antioxidant activity of onions (Allium cepa l.) based on the development of new analytical ultrasound‐assisted extraction methods

    Antioxidants, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-22

  6. Metal concentrations in Lactarius mushroom species collected from Southern Spain and Northern Morocco: Evaluation of health risks and benefits

    Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 99

  7. Método alternativo de extracción asistida por microondas para el estudio de compuestos bioactivos presentes en cebolla (Allium cepa L.)

    XLIII Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros ; III Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 7 de mayo de 2021

  8. Simultaneous determination by UHPLC-PDA of major capsaicinoids and capsinoids contents in peppers

    Food Chemistry, Vol. 356